vineri, 7 decembrie 2012

Ornamente de brad din materiale reciclate

   Tutorial pentru realizarea unui ornament de brad dintr-un inel de carton (de exemplu inelul de carton al unei role de banda adeziva), vopsita in alb. Mai ai nevoie de o fasie de hartie alba cu aceeasi latime ca si inelul, indoita in zigzag si de cateva bucatele de hartie rosie. (evident, culorile sunt doar orientative). 

Materiale necesare:
  • inel de carton
  • vopsea alba
  • pensula
  • ata rosie
  • ac
  • lipici
  • cuter
  • rigla
  • hartie alba si rosie
Mod de lucru:

1. Vopsiti tot inelul de carton cu vopsea alba. Lasati-l sa se usuce!
2. Taiati bucati de hartie alba cu aceesi latime, sau mai inguste (de preferat) decat inelul de carton.
3. Lipiti bucati-le una de alta, formand un cerc ca in imaginea de mai jos:
4. Puteti sa gauriti inelul de carton cat sa incapa ata pe acolo, pentru a putea forma o bucla si pentru a putea fi atarnat ulterior.
5. Cercul rezultat din lipirea bucatilor de hartie alba va fi introdus in interiorul inelului de carton, avand grija sa nu uitam inainte sa dam cu lipici pe marginile cercului de hartie pentru a se putea fixa pe inelul de carton.
6. Taie 6 bucati de hartie rosie, care vor avea exact aceeasi latime ca si bucatile de hartie albe taiate anterior, dar o inaltime dubla fata de cea a hartiei albe.
7. Introdu bucatile de hartie rosie intre cele de hartie alba, in asa fel incat sa formezi o stea cu 6 colturi.( Suna pretentios, stiu, dar nu e...crede-ma). E posibil sa fie nevoie sa muti bucatile de hartie rosie de cateva ori pana vei reusi sa gasesti pozitia potrivita pentru ca steaua sa fie simetrica...Dar, cand vei gasi locul potrivit pentru fiecare bucatica de hartie rosie, da-o cu lipici pentru a o fixa in interiorul "acordeonului" de hartie alba.
 Iar, pentru un plus de originalitate puteti incerca sa folositi in loc de hartie alba paginile unei reviste sau ale unui ziar. In cazul folosirii paginilor de revista nu va mai fi nevoie sa adaugati bucatile de hartie rosie, intrucat paginile revistei vor fi deja suficient de colorate.  
 Intr-adevar, este nevoie de ceva rabdare pentru realizarea unui astfel de ornament...dar eu spun ca merita! Voi, ce spuneti?

Tutorial preluat si tradus de aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu