miercuri, 12 decembrie 2012

Globulete handmade din hartie

   Globulete handmade – cu un aspect modern si foarte usor de facut. Folosesti doar materiale pe care oricine le are prin casa, precum ata, ac, un sablon pentru a trasa cercuri, foarfeca, o rigla, un creion, lipici si benzi elastice. Hartia poate fi hartie simpla de copiator sau orice hartie colorata, chiar si pagini de carte – imprimate sau chiar rupte dintr-o carte. 
Pasii pentru realizarea acestui ornament sunt urmatorii:

1.  Decupeaza 10 cercuri din hartie, folosind drept sablon un CD sau gura unui borcan.
2.  In fiecare cerc, traseaza 8 linii la distante egale una fata de cealalta si apoi cu ajutorul foarfecei taie ghidandu-te dupa aceste linii(trebuie sa te opresti cam la jumatate de centimetru de centrul cercului).
3. Ajutandu-te de varful unui creion sau pix, incearca sa formezi un con. Cand esti multumit de forma obtinuta, foloseste lipiciul pentru a-l fixa. Ar trebui sa obtii ceva de genul asta:  
4. Taie doua bucati mici dintr-o banda de elastic. Acestea vor fixa ornamentul la capete ca sa nu se desfaca.
5. Baga ata in ac si fa-i un nod la capat. Urmatorul pas este reprezentat de introducerea uneia din bucatile de elastic pe ata, ca in imaginea de mai sus.
6. Treceti acul cu ata prin centrul celor 5 stele, cu laturile lor plate in jos. Realizati si cealalta jumatate a ornamentului, din cele 5 stele ramase, urmand aceeasi pasi.
 7. Cu ajutorul unui creion sau betisor apasati pe banda elastica, in timp ce cu cealalta mana trageti in sus de ata, pentru a comprima steaua.  Apoi, ajustati conurile de hartie, dupa cum considerati de cuviinta pentru a crea o forma cat mai placuta.
8. Daca doresti, ata ramasa poti sa o legi in asa fel incat sa formezi o bucla pentru a putea agata ornamentul.

Spor la treaba!



Tutorial preluat si tradus de aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu