luni, 20 mai 2013

Cum sa scriem mesaje dulci

Impartaseam in articolul trecut cum se fac prajiturelele in forma de inimioara. Haideti sa vedem acum ce optiuni avem pentru a le decora. Desi forma lor transmite deja un mesaj, nu ar strica sa ne jucam si cu doua-trei cuvinte colorate sau un desen, realizat manual. Cu siguranta acest lucru va fi apreciat.
Varianta traditionala de a scrie pe torturi, prajituri si biscuitei este posh-ul, adica acel coif din material textil sau hartie speciala. La capatul posh-ului este un dui. Duiurile transfera frisca pe tort sub forma dorita: stelute, boboci, frunzulite. Pentru a scrie mesaje aveti nevoie de un dui simplu. Puteti scrie mesajul dulce cu ciocolata topita, cu crema de unt spumat cu zahar pudra si pe care il colorati cu colorant alimentar sau direct cu frisca, daca scrieti peste ciocolata sau o culoare mai inchisa.

 

 O varianta mai noua de a scrie si desena sunt cariocile impregnate cu colorant alimentar. Acestea au dimensiuni diferite si culori gata facute. Avantajul este desigur acela ca nu ne va fi dificil sa le folosim si datorita faptului ca nu au arome, putem scrie cu ele si pe o felie de paine, pentru un mesaj rapid la micul dejun, sau pe o felie de branza sau…pe un ou fiert?!


 Imagine de aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu