luni, 20 mai 2013

Cum facem inimioare?

  
Inimioarele dulci sunt potrivite pentru a face un cadou persoanei iubite si, de ce nu, pentru surprize, in zile fara semnificatii anume, cand pur si simplu vreti sa faceti un gest frumos, care smulge un zambet ghidus.
Probabil ca orice pasionat de bucatarie are in trusa cu forme pentru biscuiti si fursecuri o inimioara. Daca e asa, trebuie doar sa intindeti un aluat si sa il decupati, dupa care fuga la cuptor.


   Daca aveti si mai multe forme de inimioara, de dimensiuni diferite, atunci puteti deja sa preparati un desert jucaus. Taiati mai intai 2 inimioare de aceeasi dimensiune. Luati o forma mai mica si decupati una din cele doua inimioare. Luati inimioara mare, nedecupata, puneti gem de capsune sau jeleu de fructe, dar sa fie rosu, pentru impact, si acoperiti cu inimioara mare decupata. E de efect, nu?

Daca aveti mai mult timp, puteti prepara un desert inimioara elaborat. Aveti nevoie de o forma mai mare, pentru ca despre tort este vorba. Pentru impactul vizual, recomandam blatul alb, crema fina de branza, poate si cateva bucatele de capsune si o glazura roz pastelat turnata deasupra. Dar despre cum glazuram inimioarele si cum scriem mesaje dulci, intr-un alt articol. Pana atunci verificati ce forme inimioara aveti prin bucatarie.
Imagine de aici si de aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu