marți, 28 august 2012

Propolisul

Compus din rasini vegetale, ceara, uleiuri, microelemente si polen, propolisul este un excelent biostimulator, cu proprietati antivirale, antibacteriene, antitoxice si antiinflamatoare.
Trateaza cu succes virozele, starile febrile, oboseala, infectiile bucale si parodontoza. Adauga 10 picaturi de tinctura de propolis 30% la o lingurita de miere. Se consuma de 2 ori pe zi, in cure de cate 10 zile. La fel de eficiente sunt pulberea de turmeric, scortisoara sau pulberea de seminte de mustar amestecata cu miere. 




   Propolisul-  este cu siguranta una din cele mai puternice arme din arsenalul terapiei naturale si cel mai puternic tratament antiinfectios. Studiile de specialitate au scos la iveala ca este eficient in nu mai putin de 200 de afectiuni si distruge aproximativ 30 de tipuri de virusi. Datorita compozitiei sale: rasini vegetale, ceara, uleiuri volatil, fier, microelemente- cupru, mangan, cobalt, polen, secretii ale glandelor salivare ale albinelor este eficient in mai toate afectiunile.
Cel mai des, propolisul este utilizat sub forma de tinctura de propolis.
Modul de preparare- la fiecare 100 de grame de alcool de 60 grade (se poate si de 90), se adauga 30 grame de propolis intarit, tinut in prealabil la frigider. Propolisul se taie in bucatele mici, si se introduce intr-o sticla inchisa la culoare, impreuna cu alcoolul. Se tine la macerat timp de doua saptamani, agitandu-se de 2-3 ori pe zi. Se strecoara cu o sita foarte deasa.

Tratamente naturiste care folosesc tinctura de propolis:

  • Afectiuni ale pielii- se freaca zonele afectate (daca suporta afectiunea respectiva) cu tinctura de propolis. Daca nu este suportat alcoolul, se poate pune propolis intr-o crema.
  • Hipertensiune- cate 30 de picaturi diluate in ceai de doua ori pe zi , pana la vindecare.
  • Eficinta maxima in toate bolile interne infectioase care duc la stari febrile. Se trateaza cu cate 30 de picaturi, de doua ori pe zi diluate in apa sau ceai.
  • Ulcer de stomac, enterite, gastrite- cate 40 de picaturi de doua ori pe zi, diluate in lapte cald. Acest remediu natural se ia pe stomacul gol.
  • Amigdalita, faringita, laringita- se dilueaza o lingurita de propolis in putin ceai cald si se face gargara, de mai multe ori pe zi, apoi o ora nu se consuma nimic.
  • Adjuvant in cancer mamar sau cancer de piele – se pun cateva picaturi de propolis direct pe zona afectata de cancer mamar sau cancer de piele. Aceste aplicatii se fac de mai multe ori pe zi.
  • Inflamarea rinichilor si ficatului- cate 40 de picaturi de doua ori pe zi diluate in ceai, infuzie. Pentru eficienta maxima infuzia sa fie de sunatoare sau alta planta antiinflamatoare.
  • Tinctura de propolis - se mai poate folosi si in tratarea ranilor mai vechi. Se curata rana cu extract de lipan, apoi se unge de mai multe ori pe zi, cu tinctura de propolis.
  • Arsuri de gradul I- rana se unge de mai multe ori pe zi cu tinctura, nemaiformandu-se vezicule.Vindecarea se face intr-un timp foarte scurt.
  • Boli micotice intre degetele de la picioare – locurile afectate se ung de mai multe ori pe zi, neaparat si inainte de culcare.
  • TBC pulmonar- cate 30 picaturi de trei ori pe zi diluate in infuzie de patlagina. Concomitent se fac si inhalatii, de 2-3 ori pe saptamana. Pentru inhalatii la 100 ml apa fierbinte, adaugam o lingura de propolis.
  • Tratament pentru bataturi si cheratite – inainte de culcare, se pune un pansament imbibat in propolis pe locul afectat de bataturi sau cheratite. Ziua se poate unge locul cu alifie pe baza de propolis. Cheratitele raman dureroase inca cateva zile.
  • Gripe si evitarea unor complicatii ale acestora- cate 30 picaturi diluate in ceai sau infuzie de trei ori pe zi, pana la vindecare. Acest tratament se combina cu gargara cu tinctura de propolis diluata.
  • Menopauza- femeile vor lua, timp indelungat cate 10 picaturi de tinctura de propolis diluat in infuzii de salvie, paducel etc. Se alterneaza cu tinctura de lemn-dulce.
  • Dureri de stomac, paraziti intestinali, dureri de masele (se pune vata imbibata in tinctura pe locul dureros), tratarea alunitelor sau negilor (combinat cu suc de rostopasca) etc.
Atentie! propolisul poate da reactii alergice. Inainte de inceperea tratamentului se face un test, prin aplicarea pe piele, a catorva picaturi de propolis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu