miercuri, 9 ianuarie 2013

Reciclare ecologica- Becurile cu filament

  O dată la trei săptămâni becuri mele “retro” se strică. Filamentul lor face poc. Instalaţia mea electrică este de vină şi uneori şi firma de distribuţie a energiei electrice. Prin becuri “retro” mă refer la cele create după modelul propus de Thomas Edison. Mie nu îmi place deloc lumina oferită de becurile ecologice, aşă că numai becuri cu filament am prin casă. Mai jos sunt idei creative şi eco de refolosire a becurilor cu filament.

   Prima idee găsită pe net a fost aceasta: pui din becuri. Cu puţină vopsea de sticlă, hârtie, sârmă şi lipici bun putem să îi realizăm oricând.
   Un mic acvariu, un mic ecosistem în becurile cu filament 9, 11. Pentru aceste proiecte DiY eu o să cer ajutorul cuiva îndemânatic, mie îmi lipseşte răbdarea de scoate cu grijă filamentul, strâng prea tare cleştele şi sparg becul.


   Dacă aveţi îndemânare la croşeturi aceste “hăinuţe”pentru becuri sunt superbe.
 Bărcuţă în bec. Acest proiect mi se pare cel mai greu de realizat şi cel mai de efect.
Becuri transformate în baloane cu aer cald.
 Dacă v-aţi plictisit de becul simplu atârnat de tavan, iată o idee pentru decorarea lui cu puţină sârmă.
   Ice-cream light bulbs.
   Această idee mi se pare cel mai îndemână, se ia o lumânare, becuri stricate, 2 boluri mari si proiectul este gata. Eu aş înlocui lumânarea cu un bec cu lumină rece pentru a se evita spargerea sticlei.
Becuri stricate ce dau din nou lumină.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu