vineri, 2 martie 2012

Cum sa iti faci singura un colier?


   Colierele de tip statement sunt în tendinţe sezonul acesta, însă multe dintre ele sunt şi foarte costisitoare chiar dacă nu sunt din materiale speciale.
   Chiar tu îţi poţi face unul cu minimul de efort şi cheltuieli, reciclând materiale de care nu mai ai nevoie.
    Vom face un colier cu trandafiraşi textili, însă, pe care îi poţi face la fel de uşor şi din piele naturală sau ecologică, nu ai nevoie decât de câteva fâşii lungi din materialul preferat. Pot fi de culori diferite pentru un plus de efect, de un adeziv puternic, de un lanţ pe care vei monta piesa centrală şi orice alte accesorii pe care vrei să le ataşezi precum pietricele, perle, cristale, nasturi şi orice îţi mai trece prin minte.

    Vom începe prin a alege fâşiile potrivite, să nu fie nici foarte înguste pentru că se vor desprinde dar nici foarte groase pentru că ar deveni prea grele. Cele potrivite ar trebui să aibă cam 2-3 cm grosime şi o lungime aproximativ 20-25 cm.

   Ia prima fâşie şi ruleaz-o, lipind din loc în loc pentru a o fixa în forma finală, astfel vei obţine un trandafir pe care îl vei coase sau lipii pe o bucată mai mare de material.

Continuare: